Prăjitură Sârbească

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 7 gălbenuşuri,1 pachet de margarină,200 g zahăr,o mâna de nucă prăjită tăiată cu cuţitul,sau alune nesărate,200 g biscuiţi de vanilie măcinaţi.
  • Spuma:7 albuşuri,12 linguri zahăr,si 7 linguri de zahăr pentru caramelizare.

Mod de preparare

7 gălbenuşuri se freacă cu 1 pachet de margarină şi 200 g zahăr, o mînă de nucă tăiată, se adaugă şi 200 g biscuiţi măcinaţi, se face un fel de aluat şi se aşează pe o tavă rotundă.

Albuşurile se bat spumă pînă se înteresc, se adaugă 12 linguri zahăr.

Într-o crăticioară se pun 7 linguri zahăr care se caramelizează şi se adaugă în albuşuri se bate până se topeşte zahărul.

Spuma rezultată se pune peste compoziţia cu biscuiţi si se dă la rece. Puteţi răzui ciocolată.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise