Prăjitură Sârbească

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 7 gălbenuşuri,1 pachet de margarină,200 g zahăr,o mâna de nucă prăjită tăiată cu cuţitul,sau alune nesărate,200 g biscuiţi de vanilie măcinaţi.
  • Spuma:7 albuşuri,12 linguri zahăr,si 7 linguri de zahăr pentru caramelizare.

Mod de preparare

7 gălbenuşuri se freacă cu 1 pachet de margarină şi 200 g zahăr, o mînă de nucă tăiată, se adaugă şi 200 g biscuiţi măcinaţi, se face un fel de aluat şi se aşează pe o tavă rotundă.

Albuşurile se bat spumă pînă se înteresc, se adaugă 12 linguri zahăr.

Într-o crăticioară se pun 7 linguri zahăr care se caramelizează şi se adaugă în albuşuri se bate până se topeşte zahărul.

Spuma rezultată se pune peste compoziţia cu biscuiţi si se dă la rece. Puteţi răzui ciocolată.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise