Torta cu mandarine si migdale

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300g faina
  • 175 migdale macinate
  • 125g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 ou +1 galbenus
  • 200g unt
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 1 praf sare
  • Pentru crema:
  • 2 cutii compot de mandarine sau 500g
  • mandarine proaspete
  • 6 foi gelatina
  • 600ml frisca
  • 75g zahar
  • 50g migdale fulgi

Mod de preparare

Amestecati faina cu migdalele macinate, zaharul, sarea, zaharul vanilinat, oul si galbenusul, untul si framantati bine totul. Lasati la rece o ora. Incalziti cuptorul la 200°C. Scoateti aluatul si il impartiti in 4 parti. Intindeti fiecare parte intr-o foaie rotunda si o puneti in tava unsa sau cu hartie, intepati cu furculita si puneti in cuptor 15 minute. La fel procedati cu fiecare foaie in parte.

Puneti gelatina la inmuiat in apa rece si mandarinele la scurs in sita tinand sucul care il lasa.

Bateti frisca pana sta tare pe tel adaugati zaharul si mai bateti pana se dizolva. Incalziti sucul de la mandarine si dizolvati gelatina stoarsa bine de apa. Cand incepe sa se raceasca si sa se intareasca amestecati cu frisca. Puneti 3/4 din crema intr-un sprit si puneti crema pe prima foaie, cu miscari circulare din mijloc spre margini, apoi dispuneti un strat de mandarine, apoi asezati deasupra alta foaie si continuati asa pina terminati toate foile. Ornati cu clini de mandarine, moturi de crema si fulgi de migdale. Arata super si e foarte buna!

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise