Tortilla cu cartofi

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 2 portii): 500 g cartofi curatati de coaja,
  • 100 ml ulei de masline,
  • 1 ceapa,
  • 6 oua,
  • sare,
  • piper proaspat macinat,
  • 8 rosii mici (de cocktail).

Mod de preparare

Se taie cartofii cruzi felii si se prajesc in uleiul incins pana ce se rumenesc bine. Se scot apoi din tigaie si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Se varsa uleiul in care s-au prajit, pastrandu-se doar 2 linguri. Ceapa curatata se toaca marunt, iar ouale se bat si se condimenteaza cu sare si piper. Se incinge uleiul, se amesteca cartofi prajiti si scursi cu ceapa si ouale si se lasa compozitia sa se inchege in uleiul incins, la foc mic si cu capac, circa 6 minute. Se ia capacul, se da tortilla la cuptorul incins la 175° si se coace aproximativ 6 minute. Se scoate din tigaie, se taie bucati (ca de tort), se decoreaza cu rosii si se serveste fierbinte sau rece.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise