Tortilla cu dovlecei si cartofi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr. cartofi
  • 300 gr. dovlecei
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 4 oua
  • 1/2 pahar de smantana (100 ml.)
  • sare
  • piper
  • 1/2 legatura de cimbru
  • 2 linguri de untdelemn.

Mod de preparare

Se fierb cartofii vreme de 20 de minute in coaja, se scurg de apa, se curata si se taie felii.

Se curata dovleceii de coaja, se spala, se zvanta si se taie felii.

Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt.

Se bat ouale cu smantana, sare si piper. Se adauga cimbrul bine faramitat.

Se incinge bine uleiul intr-o tigaie si se pun legumele la calit, invartindu-le pe toate partile. Cand sunt aproape patrunse, se toarna deasupra ouale cu smantana si se lasa tigaia acoperita, pe flacara potrivita, vreme de 15 minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise