Tortulet aromat cu cirese si ricotta

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat
  • -6 oua
  • -5 linguri zahar
  • -6 linguri faina
  • -coaja de la o lamaie
  • -1 cm ghimbir razuit
  • -1/2 praf de copt
  • -praf de sare
  • Umplutura:
  • -200 gr mascarpone
  • -200 gr ricotta
  • -4 linguri zahar pudra
  • -fructe
  • -frunze lamaita

Mod de preparare

Blat :

Separam galbenusul de albus.

Albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si un praf de sare.

Adaugam galbenusurile, ghimbirul ,coaja de lamaie si omogenizam bine .

Cele 6 linguri de faina le amestecam cu praful de copt si incorporam .

Eu am forme de tort de dimensiune mica (10 cm diametru).

Am impartit aluatul in forme si am pus la copt in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15 minute (facem testul scobitorii)

Lasam la racit .

Pana se racesc blaturile facem crema .

Mascarponele impreuna cu ricotta le amestecam cu zaharul pudra si cu frunzele de lamaita tocate marunt.

Cu un pos sau pompa de ornat punem umplutura pe blat , iar deasupra asezam fructe de sezon : cirese, coacaze, zmeura.

Putem sa punem blat peste blat sau le putem lasa sub forma de tarte individuale .

Dam la rece si servim cu drag .

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise