Tortulete animate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 gr faina
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat
  • 100 gr zahar pudra
  • 200 ml zer
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei/unt topit sau margarina Rama topita
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • zeama de la 1 lamaie
  • 100 gr ciocolata, rupta in cubulete
  • Pentru decor
  • 2 albusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • coloranti alimentari
  • fondant

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 170⁰C.Tapeteaza cu foi de copt o tava de briose medii si o tava de briose micute.

Intr-un vas amesteca faina cu bicarbonat si zahar pudra.Intr-un alt vas bate oul cu zer, ulei/untul/margarina, coaja rasa si zeama de lamaie.Inglobeaza amestecul cu faina si mixeaza-le pana la omogenizare.

Umple fiecere loc din tava pentru briose medii cu cate 2 linguri de aluat, iar tava pentru briose mici cu cate 1 lingura aluat.Aseaza cate o bucatica de ciocolata in centrul fiecarei briose, apoi mai pune la fiecare briosa cate 1 lingura de aluat peste ciocolata.Da briosele la copt 20-30 minute pana cand au crescut si s-au rumenit.

Pentru decor, bate albusurile cu zaharul ca pentru bezea si coloreaza-le cum doresti.Pentru fiecare tortulet aseaza cate o briosa medie pe farfurie.Unge briosa deasupra cu bezea si aseaza deasupra o briosa mica.Unge si aceasta briosa cu bezea si decoreaz-o cu figurine facute din fondant.

Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise