TORTULETE(f.bune)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -300-400 g resturi de chec
  • Pt.crema
  • -6 linguri zahar pudra
  • -5-6 linguri lapte
  • -2 linguri cacao
  • -4 lingurite nescafe
  • -cca 50-60 g unt
  • Pt glazura de deasupra tortuletelor
  • -20-40 g ciocolata
  • (de menaj)
  • -cca 40 ml frisca
  • (lichida)
  • Cca 50 ml frisca pt ornat.

Mod de preparare

Din cantitatile scrise,ies 5 bucati.

Checul se sfarima;se pune peste el, apoi,crema.facuta asa:

toate ingredientele(in afara de unt),se pun pe foc,mic;se amesteca tot timpul;cind fierbe,se lasa vreo 2 minute(sa se topeasca zaharul).Se adauga,apoi,untul si tot pe foc,se mesteca tot timpul,pina ce untul se topeste si compozitia e omogena.Se ia de pe foc,se pune niste esenta de rom,se lasa sa se raceasca putin(2-3 minute).

Crema aceasta se pune peste checul sfarimat,putin cite putin,framintindu-se bine.

Din aluatul obtinut,se fac tortulete,cu forma ce o aveti;eu am folosit forma de tarta;au iesit 5 tortulete.

Dupa ce tortuletele sint gata,se topeste,pe aburi,ciocolata(20-40 grame),ai,se pune in ciocolata topita,frisca lichida.

Cu aceasta compozitie se glaseaza tortuletele,apoi,se orneaza cu frisca.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise