Trandafirasi cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 grame aluat foietaj;
  • 4 mere rosii;
  • 4-5 linguri dulceata;
  • 6-8 linguri zahar;
  • 1-2 linguri de condiment "Placinta de mere" de la Kotanyi;
  • zeama de la 1 lamaie;
  • 50-75 ml apa;

Mod de preparare

Pentru inceput vom decongela aluatul de foietaj cu circa 1 ora inainte de preparare.

Apoi ne vom ocupa de mere:le spalam bine, le taiem in jumatate, le scoatem cotorul si le taiem in felii foarte subtiri.

Intr-o cratita vom aseza feliile de mere, vom presara zaharul si vom adauga zeama de lamaie si apa cat acopera merele. Punem cratita la foc potrivit, iar cand incepe sa fiarba oprim aragazul si dam vasul la o parte.

Cu ajutorul unei spatule scoatem feliile de mar pe un prosop de hartie, cu mare grija. Aluatul decongelat se intinde pe blatul de lucru,se taie fasii de circa 10 cm, se unge cu dulceata si se presara cu condiment "Placinta de mere"de la Kotanyi. Pe fiecare fasie de aluat se aseaza suprapuse felii de mar si se ruleaza cu grija cat mai strans. Fiecare trandafiras se pune intr-o tava speciala de briose si se introduce la cuptorul preincalzit pentru circa 25-30 minute la foc potrivit. Cand sunt gata, se scot si se pudreaza cu zahar pudra.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise