Trandafirasi din savarina cu gris

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 2 linguri de zahar
  • un litru de lapte
  • unt ptr a unge formele
  • sirop de fructe
  • un pahar de gris de 100g

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga grisul in ploaiesi albusurile batute spuma. Daca compozitia e prea tare puneti putin lapte in ea. Se coace intr-o forma unsa cu unt si presarata cu gris la foc mic. Cand este coapta o scoatem din forma, o punem intr-un castron si o oparim cu un litru de lapte fier si amestecat cu o esenta de vanilie si doua linguri de zahar. Se serveste cu sirop de fructe si puteti pune chiar si putina frisca optional. Eu am copt compozitia in forme de silicon in forma de trandafiri.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise