Trandafiri usori

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2pahare de faina
  • 200 gr de unt moale
  • 250 gr de brinza de uns 5%
  • 1 ou
  • 1praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 150 gr bulion de rosii-sos de pita
  • 250 gr de brinza galbena rasa
  • masline verzi -taiati bucatele
  • 1-11/2 lingura oregano uscat
  • putina sare
  • 1lingura ulei de masline

Mod de preparare

Aluatul

Intr-un bol amestecam ingredientele de aluat pina se face un aluat moale daca este lipicios se poate adauga inca putina faina. Se acopera cu nylon si se da putin la frigider.

Umplutura

Intr-un alt bol se desface bulionul cu lingura de ulei si oregano-busuioc ai 1usturoi pisat cui ii place,se da la gust cu putina sare si putin zahar se amesteca totul pina devine un sos consistent.

Aluatul se taie in doua si din fiecare parte se intinde o foaie destul de subtire se unge cu sosul de rosii se presoara brinza si bucatele de masline verzi. Se ruleaza si se taie bucati de 2 cm si se ridica in picioare.Se pun intr-o tava cu pergament si se coc la 190 de grade ptr 20 de minute sau pina sint rumenite. Sint foarte gustoase caldute. Se pot reincalzi putin la microunde.

De asemeni, din acelasi aluat se pot face trandafiri dulci. Eu am pregatit cu nutella si deasupra am presarat nuca sau gem acrisor si nuca de cocos macinata. Ies foarte gustosi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise