Trigoane cu carne

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 10 foi de placinta,
  • 4 cepe mici (de arpagic),
  • 500 g pulpa de vita tocata,
  • 1 ou,
  • 1 legatura patrunjel verde,
  • 8 frunze de menta,
  • 1/2 cub Knorr (de pasare) maruntit,
  • 1 lingurita mirodenii diverse (rozmarin, cimbru, salvie) macinate,
  • 1 varf de cutit ardei iute maruntit,
  • 3 linguri de masline,
  • 50 g unt,
  • sare.

Mod de preparare

Incingeti intr-o tigaie putin ulei si rumeniti carnea tocata la foc mai iute. Curatati ceapa, tocati-o marunt si caliti-o putin, impreuna cu carnea, mai adaugati putin ulei. Adaugati cubul de Knorr, 1/2 de pahar cu apa, sare si mirodeniile macinate.

Lasati sa fiarba incet circa 15 minute, incorporand, spre sfarsit, ardeiul iute, patrunjelul si menta taiate marunt.

Amestecati bine, luati carnea de pe foc, adaugati si oul si amestecati din nou.

Incingeti cuptorul la 200gr.. Taiati foile de placinta in doua, ungeti-le cu un strat de umplutura, indoiti-le in forma de triunghi, lipiti marginile apasand cu degetele, ungeti-le cu unt topit si dati-le 10 minute la cuptor.

Serviti triunghiurile fierbinti cu o salata mixta si sferturi de lamaie.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise