Trigoane cu carne

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 10 foi de placinta,
  • 4 cepe mici (de arpagic),
  • 500 g pulpa de vita tocata,
  • 1 ou,
  • 1 legatura patrunjel verde,
  • 8 frunze de menta,
  • 1/2 cub Knorr (de pasare) maruntit,
  • 1 lingurita mirodenii diverse (rozmarin, cimbru, salvie) macinate,
  • 1 varf de cutit ardei iute maruntit,
  • 3 linguri de masline,
  • 50 g unt,
  • sare.

Mod de preparare

Incingeti intr-o tigaie putin ulei si rumeniti carnea tocata la foc mai iute. Curatati ceapa, tocati-o marunt si caliti-o putin, impreuna cu carnea, mai adaugati putin ulei. Adaugati cubul de Knorr, 1/2 de pahar cu apa, sare si mirodeniile macinate.

Lasati sa fiarba incet circa 15 minute, incorporand, spre sfarsit, ardeiul iute, patrunjelul si menta taiate marunt.

Amestecati bine, luati carnea de pe foc, adaugati si oul si amestecati din nou.

Incingeti cuptorul la 200gr.. Taiati foile de placinta in doua, ungeti-le cu un strat de umplutura, indoiti-le in forma de triunghi, lipiti marginile apasand cu degetele, ungeti-le cu unt topit si dati-le 10 minute la cuptor.

Serviti triunghiurile fierbinti cu o salata mixta si sferturi de lamaie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise