Triunghiuri cu ciocolata si mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat :
  • 250 g unt sau margarina moale
  • 250 g zahar pudra
  • 6 oua
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1/2 lingurita praf de scortisoara
  • 60 g cacao
  • 750 g mere
  • 350 g faina
  • 1 plic de praf de copt
  • Pentru glazura:
  • 200 g unt
  • 20-30 g cacao
  • 3 linguri apa calda

Mod de preparare

Cuptorul elctric:200 grade,pe treapta din mijloc (preincalzit)

Cuptorul cu are: fierbinte:160 grade (preincalzit)]

Cuptorul cu gaz : treapta 3-s (preincalzit

1.Merele spalate si curatatese dau prin razatoarea mare.

2.Untul sau margarina se bat spuma cu ajutorul mixerului la viteza mare.Se adauga zaharul pudra si se bate in continuare pentru a se obtine o crema fina.

3. Se incorporeaza usor ouale,unul cate unul,se adauga zaharul vanilat si cacao.

4. Faina se amestica si se cern intr-un castron,apoi se adauga in compozitie (la viteza mica a mixerului).La final se aduga merele rase,amestecandu-se cu o lingura pana se omogenizeaza aluatul.

5.Se toarna compozitia intr-o tava acoperita co o foaie de copt (30x40 cm) si se introduce in cuptoril preincalzit.

Timp de cocere :30-35 de minute

6.Glazura: Se pune untul intr-o tigaie la foc mic pana se topeste.Apoi se presara cacaoa amestecandu cu apa.Se amesteca pana cand se omogenizeaza.

7.Dupa ce scoateti aluatul din cuptor intindeti glazura.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise