Triunghiuri cu nuca de cocos

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Pentru aluat - 375 g faina de grau,
  • 190 g unt,
  • 130 g zahar pudra,
  • 1 ou,
  • 1 varf de cutit sare,
  • 1 lingurita zahar vanilat,
  • coaja rasa de la o lamaie si o portocala.
  • Pentru umplutura: 3 albusuri (circa 1/8 l),
  • 30 g zahar,
  • 20 g nuca de cocos,
  • 10 g faina,
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie,
  • 200 g gem de caise,
  • glazura pentru colturi.

Mod de preparare

Se framanta repede - cu ambele maini - un aluat neted din toate ingredientele, se inveleste cu o folie de plastic si se lasa sa se odihneasca la frigier, circa 2 ore. Se-ncinge cuptorul la 180gr.. Se trece printr-o sita gemul de caise.

Se intinde aluatul in tava de aragaz, se inteapa cu furculita, se acopera cu o coala de hartie pentru copt si cu un strat de fasole boabe, si se precoace in cuptorul incins, pana incepe sa se coloreze pe margini. Se indeparteaza hartia si boabele, se lasa sa se raceasca, se unge cu gemul de caise si se pune deoparte.

Se bat repede albusurile cu zaharul (spuma este mai lucioasa si se intinde mai usor), se incorporeaza nuca de cocos, apoi faina si la sfarsit coaja de lamaie si se intinde un strat de spuma peste aluatul uns cu gem.

Se coace prajitura 7-8 minute la 180gr., se lasa sa se raceasca si se taie mai intai in fasii egale, apoi in patrate si pe urma in triunghiuri si se inmoaie colturile triunghiurilor in glazura de ciocolata.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise