Ștrudel cu mere și nuci

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 foaie de aluat de foietaj decongelat
  • • 50 g unt
  • • 4 mere curățate și tăiate mărunt (stropite cu zeamă de lămâie contra oxidării)
  • • o mână de nuci tocate
  • • 1 vârf de linguriță de scorțișoară
  • • coajă de lămâie rasă
  • • 3 linguri de zahăr
  • • o lingură de griș sau pesmet
  • • un ou

Mod de preparare

Aveam în congelator o foaie de aluat de foietaj care își aștepta cuminte destinația. Astfel că, sub amenințarea unei căderi de glicemie, binențeles fictivă :)), că doar pofta de dulce de sâmbăta seara e păcătoasă, am decis să folosesc aluatul la un ștrudel cu mere și scoțișoară. Cred că nu mai trebuie să vă spun cât de delicios și parfumat este!!

Pe blatul de lucru am presărat făină și am întins puțin cu sucitorul foaia de aluat.

Separat, într-un vas se topește untul peste care se adaugă merele și nucile tocate și se lasă pe foc potrivit să se înmoaie, amestecând din când în când. Peste mere și nuci am presărat zahărul și le-am lăsat în continuare pe foc până dispare zeama. La acest moment am oprit focul, am presărat scorțișoara, grișul și coaja de lămâie. Am amestecat și l-am lăsat să se răcească.

Amestecul de mere și nuci călite le-am pus în mijlocul foii de aluat, am rulat încet și cu grijă, apoi am așezat ștrudelul într-o tavă de cuptor pe care am pus hârtie de copt. L-am uns cu ou bătut și l-am copt la 180 grade timp de 20 minute, până s-a rumenit frumos.

La final, după ce s-a răcorit, am presărat zahăr praf și l-am savurat în timp ce ne uitam la un film!

Să aveți poftă bună!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise