Trufe de casa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 g ciocolata menaj de post
  • 150 g margarina
  • 200 g cacao
  • 150 g nuca
  • 2 linguri apa rece
  • esenta de rom.

Mod de preparare

Zdrobeste nucile cu sucitorul sau cu ajutorul unei sticle. Rade o parte din ciocolata, iar restul rupe-o in bucatele. Amesteca ciocolata rasa cu cacaua. Pune cubulete de ciocolata intr-un vas. Adauga 2 linguri de apa si topeste pe bain-marie. Cand ciocolata s-a topit complet, adauga margarina. Bate energic pana obtii o compozitie cremoasa. Incorporeaza nuca macinata si cateva picaturi de esenta de ron sau vanilie. Ia apoi cu lingurita din compozitie, da prin amestecul de cacao si ciocolata rasa si formeaza mingiulete apetisante. Poti adauga in compozitie si cateva stafide inmuiate in putin rom. In mijlocul bomboanelor, poti pune cate o visina din visinata sau chiar din compot.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise