Trufe fine de ciocolata cu aroma de cognac

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 230 gr ciocolata neagra 70 % cacaoa
  • 1/2 cana frisca lichida (120 ml) la temperatura camerei
  • 2 linguri mari de cognac alexandrion
  • 2 linguri (28 gr) unt la temperatura camerei
  • cacaoa, nuci sau cocos pt decor

Mod de preparare

Ciocolata se taie bucatele cat mai mici si se pune intr-un bol de sticla mai incapator. Se pune frisca impreuna cu untul taiat bucati intr-o oala de tefal pe foc foarte mic. Se amesteca bine in ea pana se topeste bine untul si ajunge la punctul de fierbere dar fara sa fierba apoi se varsa calda peste ciocolata si se lasa 1 minut pana incepe sa se topeasca ciocolata. Amesteci apoi sa omogenizezi iar daca nu s-a topit de tot se mai poate baga la cuptorul cu microunde pentru cateva secunde 20-30. Se pune cognacul si se amesteca bine crema. Se acopera cu folie alimentara si se lasa pana a doua zi cand se fac bilute in maini si se dau prin cacaoa, cocos sau nuca. Se tin la frigider pana la servire. Din cantitati duble mi-au iesit aproximativ 30 de bucati.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise