TURNULETE DE SMOCHINE SI ZMEURA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 felii de cozonac (simplu),
  • 4 smochine verzi,
  • 2 dl. frisca,
  • 120g. zmeura,
  • 3 linguri miere de salcam,
  • 20g. unt,
  • 20g. zahar'

Mod de preparare

1. Fiecarei felii de cozonac i se da o forma rotunda cu diametrul de 5 cm. Se ung feliile obtinute cu unt, se presara cu zahar si se prajesc.

2. Smochinelor verzi li se taie capetele si apoi se taie in felii de 1/2 cm. grosime.

3. Se bate spuma frisca cu 1 lingura de miere.

4. Se pune cate o felie de smochina peste feliile de cozonac, apoi frisca, urmeaza zmeura, din nou felie de smochina, frisca, iar deasupra se pune capatul smochinei taiat, asemenea unei palarii. Se sropesc cu restul de miere si se servesc imediat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise