Turta dulce

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente
  • 500g faina,
  • 250g zahar,
  • 4 oua,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 1 lingurita bicarbonat,
  • 1 lingura zeama de lamaie,
  • 9 linguri de miere

Mod de preparare

Mod de preparare

2 oua si 2 galbenusuri se freaca cu mierea si 150g zahar pana se fac spuma, se adauga bicarbonatul stins, faina, scortisoara.

Se face un aluat potrivit de tare , il intideti si se decupeaza forme.

Se dau la cuptor, la foc potrivit pana isi schimba culoarea si isi maresc volumul, cca. 10 minute

Se scot, se pun intr-un lighean care se acopera, apoi batem cele doua albusuri ramase cu 100g zahar, o lingura de zeama de lamaie.

Se ung turtele dulci cu glazura si se pun la uscat pe un gratar.

Dati frau liber imaginatiei, si decoratile .

Pofta buna !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise