Turta dulce

Timp pregatire
810 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 oua
  • 600 g zahar
  • 300 g zahar praf
  • 3 linguri de ulei
  • 1 cana de lapte
  • 2 linguri de amoniac
  • 1 lingurita de cuisoare
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 kg jumate faina

Mod de preparare

Se freaca 300g zahar cu 3 galbenusuri, 3 linguri de ulei si o cana de lapte caldut in care s-a dizolvat 2 linguri de amoniac.

Se adauga un sirop de caramel facut din 300g zahar stins cu 250 ml apa, 1 lingurita scortisoara, 1 lingurita de cuisoare si 1kg de faina.

Coca obtinuta se tine la frigider 12 ore dupa acre se mai adauga inca o jumate de kg de faina.

Se framanta si se coc in diferite forme.

Se bat albusurile cu 300g zahar pref.Dupa ce se racesc, se trec prin albus.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise