Turta dulce

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 3 linguri miere
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita esenta de rom
  • faina
  • Pentru decor:
  • 1 albus
  • 30 g zahar
  • 2-3 picaturi zeama de lamaie
  • bombonele de ciocolata

Mod de preparare

Intr-un bol punem ouale, zaharul si mierea si le mixam pe toate pana se omogenizeaza. Apoi adaugam bicarbonatul stins cu otet, scortisoara si esenta de rom si mixam in continuare.

La sfarsit adaugam faina cat cuprinde pana obtinem un aluat pe care putem sa il modelam. Pe masa de lucru presaram putin faina, intindem o foaie cu grosimea de 1 cm si decupam cu ajutorul formelor. Formele le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. ( mie mi-au iesit 4 tavi cum este cea din imagine). Introducem tava la cuptor pana acestea se rumenesc.

Pentru decor, albusul il batem spuma tare, adaugam pe rand zaharul si zeama de lamaie si mixam in continuare pana se intareste. Cu aceasta compozitie decoram turta dulce.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise