Turta dulce

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 250 g zahar
  • - 400 ml apa
  • - 500 g faina
  • - 50 ml ulei
  • - 1 lingurita de bicarbonat
  • - 100 g nuci
  • - 2 lingurite de scortisoara

Mod de preparare

Se topeste pe foc 100 g zahar, apoi se adauga apa si restul de zahar. In siropul obtinut se adauga treptat faina, bicarbonatul, uleiul si scortisoara. La sfarsit se adauga o parte din nuca maruntita. Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se presara deasupra restul de nuca.

Se coace la foc potrivit 40 de minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise