Turta dulce

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 g zahar
  • 3 oua
  • 5 linguri ulei
  • 3 linguri amoniac stins cu otet
  • 1/2 l apa
  • faina cat cuprinde

Mod de preparare

250g zahar se arde si se stinge cu 1/2 l apa.

Se mai adauga 250 g zahar si se fierbe pana la topire apoi se lasa sa se raceasca.

3 galbenusuri se bat cu telul. Se adauga 5 linguri de ulei si 3 linguri de amoniac stins cu otet.

Se pune si siropul in compozitie, apoi se adauga faina cat cuprinde.

Din aluat se taie cu un cutit turte in diferite forme care se coc la foc potrivit.

Pentru crema se bat albusurile cu 250g zahar.

Cand sunt gata se scot din cuptor si se adauga crema peste ele.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise