Turta dulce

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 g zahar
  • 3 oua
  • 5 linguri ulei
  • 3 linguri amoniac stins cu otet
  • 1/2 l apa
  • faina cat cuprinde

Mod de preparare

250g zahar se arde si se stinge cu 1/2 l apa.

Se mai adauga 250 g zahar si se fierbe pana la topire apoi se lasa sa se raceasca.

3 galbenusuri se bat cu telul. Se adauga 5 linguri de ulei si 3 linguri de amoniac stins cu otet.

Se pune si siropul in compozitie, apoi se adauga faina cat cuprinde.

Din aluat se taie cu un cutit turte in diferite forme care se coc la foc potrivit.

Pentru crema se bat albusurile cu 250g zahar.

Cand sunt gata se scot din cuptor si se adauga crema peste ele.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise