Turte cu branza fondue

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • 2 lingurite zahar
  • 1 lingurita chimen
  • sare
  • 1/2 cana de apa
  • 2 linguri ulei
  • 1 cutie branza fondue Delaco

Mod de preparare

Apa o punem intr-un ibric si o asezam pe foc pana devine calduta.

Turnam faina cernuta intr-un bol.

Drojdia o dizolvam cu zaharul, o adaugam peste faina, dar si chimenul si putina sare.

Amestecam usor cu mana, apoi punem apa treptat, framantam pana obtinem un aluat nelipicios dar usor de modelat.

La final picuram uleiul si mai framantam circa 2 minute.

Acoperim bolul cu un prosop curat, il lasam sa dospeasca la loc cald circa o ora.

Dupa ce a trecut acest timp, presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul si il impartim in 7 bile egale.

Luam fiecare bila si intindem o foaie potrivit da subtire.

Pe o jumatate din foaie punem o lingura de branza, venim cu cealalta jumatate de aluat deasupra iar capetele le presam cu o furculita. Procedam astfel pana terminam toate turtele.

Incingem o tigaie antiaderenta, punem cate doua turte si le rumenim frumos pe ambele parti.

Cand sunt gata le scoatem pe un platou si le servim calde fie simple, fie cu o salata, un gratar sau ce va mai place!

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise