Turte scutecele lui Isus

Timp pregatire
158 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 500g faina,
  • 1/2 linguruta sare,
  • apa calduta
  • 1 1/2 L de apa,
  • zahar dupa gustul fiecaruia,
  • coaja de lamiie,
  • rom.

Mod de preparare

Punem faina intr-un vas, punem sarea si apa calduta si facem un aluat mai moale bun de intins foaie. Luam bucati din aluat si facem sul pe care il taiem in bucati mici de marimea unei nuci, le dam cu multa faina ca sa nu faca crusta,la fel procedam si cu restul de aluat.Din bucatile taiate intndem foaie subtire. Incalzim cuptorul si coacem turtele pe dosul tavii.

Siropul:

Se moaie turtele in siropul firbinete lasat la foc mic pe aragaz si se aseaza pe platou,un rind de turte si un rind de nuca macinata amestecata cu zahar. Dupa ce ati terminat operatiunea, se acopera cu celofan pina adoua zi, dupa care se portioneaza dupa preferinta.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise