Txaka(aperitive din nordul Spaniei)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr de surimi
  • 1 ou fiert
  • 3 linguri de maioneza
  • jumatate de ceapa taiata marunt
  • felii de somon afumat
  • sare
  • piper
  • vol-au -vent
  • patrunjel verde
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Se toaca marunt surimi(betisoare cu gust de fructe de mare din doua culori:rosu si alb).Se stropesc cu zeama de lamaie.Oul fiert se toaca si el marunt si se amesteca cu surimi.Maioneza ,sarea,piperul si ceapa tocata marunt o adaugam peste compozitia de ou si surimi si amestecam totul bine ,pana devine o pasta .Cu aceasta pasta umplem vol-au-vent-urile sau felii de paine crocanta.Pe deasupra acestor felii se adauga o feliuta de somon afumat si frunze de patrunjel verde.Se servesc ca aperitive!Aceasta reteta se foloseste in barurile din nordul Spaniei ,mai ales in regiunea Vizcaya.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise