Umm (prajitura arabeasca)

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -5 foi de placinta
  • -3/4 pahar stafide
  • -1 1/4 pahar frisca batuta
  • -2 1/2 pahare unt topit
  • -4 pahare lapte
  • -1 lingurita esenta de vanilie
  • -3/4 pahare migdale(curatate de coaja subtire)
  • -4 linguri zahar

Mod de preparare

Se aseaza foile de placinta intr-o tava-una peste alta-ungandu-se fiecare cu unt topit.Se coc in cuptorul incins cca. 4 minute pana devin aurii. Se rup foile de placinta in bucatele mici si se aseaza intr-un platou adanc termorezistent. Se presara stafidele si migdalele peste foile de placinta. Separat se incalzeste laptele,vanilia si zaharul pana la punctul de fierbere. Se ia de pe foc si se adauga crema,apoi se varsa peste foile de placinta. Se mai coace 15-20 de minute pana capata culoare aramie.Se serveste fierbinte.(se poate opri putin frisca pentru pus deasupra)

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise