Umm (prajitura arabeasca)

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -5 foi de placinta
  • -3/4 pahar stafide
  • -1 1/4 pahar frisca batuta
  • -2 1/2 pahare unt topit
  • -4 pahare lapte
  • -1 lingurita esenta de vanilie
  • -3/4 pahare migdale(curatate de coaja subtire)
  • -4 linguri zahar

Mod de preparare

Se aseaza foile de placinta intr-o tava-una peste alta-ungandu-se fiecare cu unt topit.Se coc in cuptorul incins cca. 4 minute pana devin aurii. Se rup foile de placinta in bucatele mici si se aseaza intr-un platou adanc termorezistent. Se presara stafidele si migdalele peste foile de placinta. Separat se incalzeste laptele,vanilia si zaharul pana la punctul de fierbere. Se ia de pe foc si se adauga crema,apoi se varsa peste foile de placinta. Se mai coace 15-20 de minute pana capata culoare aramie.Se serveste fierbinte.(se poate opri putin frisca pentru pus deasupra)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise