Un alt fel de piure

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 50 g unt
  • aprox o,5 l lapte
  • sare
  • 4-5 fire de ceapa verde
  • 3/4 cana de parmezan
  • optional marar

Mod de preparare

- se face un piure normal de cartofi (cartofii se curata de coaja,se taie bucati si se fierb in apa cu sare,sau in abur,sau in vasele cu fierbere fara adaos de apa .Dupa care se scurg de apa, se zdrobesc si se freaca cu unt , lapte si sare ).

-se iau 4-5 fire de ceapa verde (daca nu aveti, puteti pune si o ceapa mai mica ),care se toaca,apoi se amesteca in piure,

-dupa care se rade PARMEZAN,cam 3/4 ceasca si se adauga si el la piure.

-optional se mai poate adauga, verdeata,de preferinta marar verde.Eu am pus aici pentru decor patrunjel,(dar se poate pune si in piure).

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise