Un alt fel de piure

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 50 g unt
  • aprox o,5 l lapte
  • sare
  • 4-5 fire de ceapa verde
  • 3/4 cana de parmezan
  • optional marar

Mod de preparare

- se face un piure normal de cartofi (cartofii se curata de coaja,se taie bucati si se fierb in apa cu sare,sau in abur,sau in vasele cu fierbere fara adaos de apa .Dupa care se scurg de apa, se zdrobesc si se freaca cu unt , lapte si sare ).

-se iau 4-5 fire de ceapa verde (daca nu aveti, puteti pune si o ceapa mai mica ),care se toaca,apoi se amesteca in piure,

-dupa care se rade PARMEZAN,cam 3/4 ceasca si se adauga si el la piure.

-optional se mai poate adauga, verdeata,de preferinta marar verde.Eu am pus aici pentru decor patrunjel,(dar se poate pune si in piure).

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise