Urzici cu orez si usturoi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 7 gramezi de urzici
  • - 5 catei de usturoi
  • - 2 cepe mici
  • - 1 mana de orez
  • - 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • - 1 cana apa
  • - 1 lingurita boia dulce
  • - 1 lingurita busuioc
  • - sare si piper

Mod de preparare

Urzicile se spala foarte bine in 6-7 ape poate chiar mai mult. Intr-o oala cu apa clocotita si putina sare se adauga urzicile.Se lasa la fiert pentru aproximativ 5 minute.

Dupa ce urzicile au fiert se pun intr-o strecuratoare si dupa ce se racesc putin, cu ajutorul unui cutit se maruntesc ca pe vinete. Intr-o tigaie se rumeneste ceapa tocata marunt impreuna cu cele patru linguri de ulei, pana ce devine sticloasa. Se adauga usturoiul maruntit pana ce acesta se va rumeni putin. Se adauga si orezul spalat bine, se amesteca, dupa care se adauga si urzicile impreuna cu praful de boia dulce, busuioc, sare si piper. Se amesteca bine si se adauga apa.

Se tin la fiert pentru aproximativ 15 minute la foc mic, acoperite, dupa care se mai tin 5 minute fara capac pentru a se usca putin.

Asta este tot, simplu si usor. Sa aveti pofta!

Mai multe detalii puteti gasi aici: http://bucatariastefaniei.blogspot.ro/2014/03/urzici-cu-orez-si-usturoi.html

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise