Urzici cu orez

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • urzici
  • orez
  • unt
  • ulei
  • sare
  • ceapa

Mod de preparare

Orezul se caleste impreuna cu ceapa in 120 ml de ulei, cca 1 min. Totul se stinge cu 1/2 l zeama de la urzici completata cu apa si se fierbe acoperit timp de 20 min, pana ce scade apa si bobul se inmoaie. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu branza telemea rasa si marar. Urzicile se toaca marunt si se amestca impreuna cu untul. Intr-o cratita unsa cu unt se asaza jumatate din cantitatea de orez. Operatia se repeta. Se introduce la cuptor, ca sa se infierbinte preparatul.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise