valurile dunarii

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 250 g margarina rama maestro, 250 g zahar 6 oua un praf de copt un zahar vanilat 2 linguri de cacao un 2 plicuri vanilie compot de visine de 700-800ml crema 700 ml lapte 2 plicuri de budinca de vanilie 250g zahar praf 250g unt 40g nuca de cocos glazura 400g ciocolata 20g unt

Mod de preparare

Mod de preparare: Margarina se mixeaza cu zaharul bine, dupa care se adauga pe rand cele 6 oua si plicul de vanilie. Separat se se amesteca faina cu plicul de praf de copt si se incorpeaza in compozitia mixata. Coca obtinuta se imparte in doua, prima parte o punem in tava si in a doua parte punem cacaoa si o amestecam bine dupa care o punem in tava peste cealalta in tava. Scurgem visinile din compot si le punem in compozitia din tava, daca vreti le puteti da prin faina inainte sa le puneti in compozitie (visinele). Bagam tava la cuptor la 170 de grade, 25 de minute dupa care se lasa blatul la racit. Crema: Se pun 500 ml lapte la fiert si restul de lapte se amesteca cu praful de budinca si zaharul, cand incepe sa clocoteasca laptele, se pune praful de budinca amestecat. Cand am luat-o de pe foc punem untul, cocosul si amestecam usor dupa care o punem peste blatul racit . Lasam si crema sa se raceasca si punem glazura peste crema de vanilie. Glazura: Se topeste ciocolata si se amesteca cu untul usor sa se incorporeze bine. Se pune peste crema de vanilie. Pofta mare!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise