Varza de Bruxelles cu sos alb

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 400 grame varza de Bruxelles;
  • - 1 legatura de patrunjel verde;
  • - 200 grame unt;
  • - 3-4 linguri faina;
  • - 1 lamaie;
  • - sare, piper.

Mod de preparare

Se ia o cratita, se pune pe foc, se pune cca 150 -200 ml apa, se adauga faina, se amesteca bine pana se omogenizeaza, dupa care se adauga untul topit si se amesteca in continuare sa nu se prinda si sa nu faca cocoloase.

Se asezoneaza preparatul, se adauga treptat zeama de lamaie.

Verzisoarele de Bruxelles se curata de foile vestede, se spala, apoi se pun la fiert in apa clocotita cu sare, se fierb 15 minute, dupa care se pun la scurs si racit.

Intr-o salatiera se pun verzisoarele racite, iar peste ele se pune sosul alb, se presara patrunjelul tocat marunt si se servesc.

In loc de unt puteti folosi margarina, iar daca se cumpara verzisoare congelate, pentru prepararea lor se vor respecta instructiunile de pe punga.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise