Vieneza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 120 g unt sau margarina
  • 330 g zahar
  • 7 oua
  • 1 pachetel praf de copt
  • 1 borcan gem(400 g)
  • 250 nuca macinata

Mod de preparare

200 g faina, 120 g unt (margarina), 80 g zahar, 1 ou, 1 pachetel de praf de copt

Se framinta totul bine si compozitia se aseaza in tava unsa cu ulei (margarina) si tapetata cu faina. Aceasta compozitie are o consistenta moale. Deasupra se unge cu gem ( un borcan de 400 g ).

Peste toate acestea se toarna urmatoarea compozitie:

- 6 albusuri se bat spuma cu 250 g zahar, se incorporeaza pe rind 6 galbenusuri, dupa care se amesteca cu 250 g nuca macinata.

Tava cu cele trei compozitii, una peste alta, se pune la copt.

Dupa ce s-a copt se lasa la racit si se toarna deasupra o glazura de ciocolata.

Glazura: 1 pahar de apa (200 ml) se fierbe impreuna cu 250 g zahar pina se leaga; se ia de pe foc si se pun 2 linguri de cafea lichida, 2 linguri de rom, 2 linguri de cacao si 100 g de unt.

Glazura se toarna peste prajitura cind este putin calda.

Prajitura este mai gustoasa a doua zi de la preparare ( daca mai rezistati pina atunci ).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise