Vinete cu rosii si usturoi

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente: 4 vinete,
  • 1 lingura zeama de lamaie,
  • 3 linguri ulei,
  • piper,
  • sare,
  • 4 rosii (sau 2 linguri de pasta de rosii),
  • 1 catel de usturoi, putina zeama concentrata de legume (Knorr+apa, sau numai apa),
  • patrunjel verde tocat.

Mod de preparare

Se curata vinetele de coaja, se taie felii de grosimea unui deget si se stropesc cu zeama de lamaie. Dupa o jumatate de ora, se preseaza usor, pentru a scoate zeama din ele, si se taie cubulete. Se prajesc in uleiul incins, se sareaza, se pipereaza, se adauga rosiile curatate de pielita si taiate bucati, usturoiul presat si putina zeama de legume (sau apa) si se lasa sa fiarba la foc mic, pana ce se inmoaie. Inainte de a le servi, se presara cu patrunjelul verde tocat marunt.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise