Vinete şi dovlecei în pijamale

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 vinete mari
  • 4 dovlecei
  • 8- 10 roşii cărnoase
  • 400 - 500 g caş, caşcaval, mozzarella sau caşcavea afumată, după gust, amestecate sau numai de un fel
  • un pacheţel brânză topită feliată
  • 400 g şuncă slabă (tip Şunca de Praga)
  • 20 ml ulei de măsline pentru uns tava
  • 300 ml ulei de floarea soarelui pentru prăjit vinetele şi dovleceii

Mod de preparare

Se spală şi se curăţă vinetele şi dovleceii, tăind fâşii din cojă cu dispozitivul pentru curăţat cartofii, în aşa fel încât să alterneze coajă- zonă curăţată, făcând să pară ca în... pijamale. Se taie apoi rondele de circa jumătate centimetru. Vinetele se sărează şi se lasă 15-2o minute. Între timp prăjim rondelele de dovlecei, rumenindu-i uşor. După ce am terminat de prăjit dovleceii, presăm bine vinetele pentru a stoarce lichidul, apoi le prăjim la fel ca pe dovlecei. După ce s-au prăjit, atât dovleceii cât şi vinetele, le scoatem pe hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei dobândit în urma prăjirii.

Cuptorul se încinge la circa 180 grade Celsius.

Brânzeturile se toacă mărunt sau se dau prin maşina de tocat şi se amestecă (dacă am ales mai multe varietăţi).

Roşiile se taie în felii de circa jumătate de centimetru.

Se unge o tavă (de preferat antiaderentă) şi se începe aşezarea în straturi, în ordinea următoare:

-dovlecei

-roşii

-şuncă

-brânză topită

-vinete

-brânzeturile (caş, caşcaval, etc.)

Se continuă aranjarea în straturi a ingredientelor până se termină, ultimul strat fiind neapărat format din brânzeturi. Folosiţi sau nu condimentele pe care le preferaţi: busuioc, piper negru sau alb, mărar sau pătrunjel.

Se dă la cuptor tava pentru circa o oră, până ce s-a rumenit bine. Se lasă să se răcească puţin înainte de a o porţiona. Altfel riscăm să \"alunece\" straturile. Nu mai este nevoie adăugarea de sare decât în cazul folosirii brânzeturilor nesărate.

Se poate servi rece sau caldă, atât ca aperitiv, cât şi ca felul II. Se poate găti şi în varianta fără şuncă.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise