VINETE LA CUPTOR

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 vinete
  • cca 200 ml ulei
  • o lingura faina
  • un pahar lapte
  • 4 linguri cascaval ras
  • sare,piper

Mod de preparare

Vinetele se spala,se curata fasii de cca 3 cem de jur imprejur in asa fel incat sa ramana o fasie necuratat ,una curatata.Se taie felii subtiri,se sareaza si se lasa putin la scurs.Se prajesc in cca 100 ml ulei.

Separat se pregateste un sos alb din ulei si faina,se stinge cu lapte si se da putin in clocot amestecandu-se sa nu se formeze cocoloase.Apoi,luam sosul de pe foc si adaugam cascavalul ras.

Intr-un vas de yena uns cu putin unt si tapetat cu pesmet, se aseaza straturi de vinete si sos alternativ si se da la cuptor.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise