Vinete la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 vinete mari
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingura de ierburi aromatice
  • 400 g rosii tocate
  • 150 g iaurt
  • 1 ou
  • 50 g pesmet

Mod de preparare

Ceapa si rosiile le curatam de coaja si se taie separat cuburi. Se pune ceapa la calit cu 1 catel de usturoi intr-o lingura de ulei de masline, peste ea se pun rosiile pisate si ierburile aromatice si se lasa sa fiarba pana devine un sos mai gros.

Vinetele le curatam de coaja si se taie felii pe lung. Fiecare felie de vanata se unge cu ulei si se freaca cu usturoi.Se pune un rand de vinete, peste sosul si deasupra se pune un alt rand de vinete si la sfarsit punem oul batut cu iaurt. peste ou se presara pesmet sau branza.

Se baga la cuptorul incalzit la 180 C si se lasa 40 de minute.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise