Vinete marinate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 vinete mijlocii
  • sare
  • 250 g lapte acru (batut)
  • 1 lingurita de chimen macinat
  • 1 plic de ceai de menta
  • 125 ml untdelemn bun
  • patrunjel tocat.

Mod de preparare

Se curata vinetele de coaja si se taie pe lung, in felii de cca 1/2 cm. Se sareaza si se pun deoparte 30 de minute. Intre timp, se amesteca bine laptele acru cu chimenul macinat si sarea. Se rupe pliculetul de ceai si se presara menta din el in compozitia din castron. Se usuca bine feliile de vinete intr-un servet si se prajesc pe rand, in ulei incins, pe ambele parti pana devin maronii. Bucatile prajite se pun pe o hartie absorbanta (de sugativa), apoi se asaza pe-o farfurie un rand de vinete, un strat de lapte batut. Deasupra se presara patrunjel.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise