Vinete - Rondele

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 vanata mare sau 2 vinete mai mici;
  • - faina (approx. 4 linguri)
  • - condimente (sare, piper, ardei iute, etc.)
  • - 1 ou;
  • - apa (approx. 50 gr.)
  • - ulei;
  • - lamie (optional)

Mod de preparare

- Se taie vinetele in rondele; optional: rondelele se pot taia in jumatate, fiind asemanatoare cu niste bucati de lamie.

- se face \"aluatul\" pentru prajit:

se amesteca faina cu apa, se adauga condimentele si un ou. Oul este foarte important pt. ca aluatul sa nu se desprinda de pe vinete la prajit. Acest aluat este asemanator cu cel prin care dovleceii se pun la prajit.

- se pune uleiul la prajit si se lasa sa se incinga (foc la mediu)

- vinetele rondele se dau prin aluat si se pun la prajit; cand sunt rumenite pe o parte, se intorc pe partea opusa;

- cand sunt prajite, vinetele se scot si se aseaza in castron/farfurie;

- se pune urmatoarea serie de rondele;

Note:

- se servesc cel mai bine calde (cu paine), peste ele se adauga suc de lamie.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise