Vinete umplute

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 vinete mijlocii
  • 1 lingura sare
  • 1/2 ceasca ulei de masline
  • 2 catei de usturoi (zdrobiti)
  • 3 cepe potrivite tocate marunt
  • 4 rosii coapte taiate bucatele
  • piper negru
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 1/3 ceasca apa
  • 1 lingurita zahar
  • 100 g de jambon
  • 200 g carne de pui (eu am folosit piept)

Mod de preparare

1. Se indeparteaza cozile, se taie vinetele in doua - pe lung - si se scoate miezul (se lasa cam 1,5 cm pana la fiecare capat). Se presara cu sare.

2. Intr-o tigaie se incinge jumatate din cantitatea de ulei si se caleste ceapa si usturoiul 5 minute, la foc potrivit, pana se inmoaie si devin aurii . Se pune apoi jambonul si carnea de pui taiate cubulete si se mai calesc aprox 5 minute apoi se adauga sare, piper, rosiile (oparite si decojite) taiate marunt si patrunjelul tocat .

Se mai tin pe foc 5 minute.

3. Se incinge cuptorul la 160°C, se incinge si uleiul ramas si se prajesc jumatatile de vanata, pana ce se rumenesc usor.

4. Se scot din tigaie, se aseaza intr-un vas de jena(sau intr-o tava, chiar si tava de la aragaz), se umplu jumatatile de vinete cu amestecul preparat si se toarna peste ele zeama de lamaie amestecata cu apa si zahar. Se acopera cu un capac(sau cu folie de aluminiu), se dau la cuptor si se lasa sa fiarba incet 40-50 de minute.

Dupa 40 de minute se pun feliute subtiri de branza topita sau se rade putin cascaval si se mai da putin la cuptor. Cand se scot din cuptor se presara patrunjel.

Se pot servi fierbinti sau caldute.

Pofta Buna!!!

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise