Vinete umplute

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g carne tocata (porc + vita),
  • sare,
  • piper,
  • 1 lingurita coriandru macinat,
  • 1/2 lingurita chimen macinat,
  • 4 vinete potrivite,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • 1 ardei gras rosu (sau gogosar),
  • 1 ceapa mica,
  • 2 catei de usturoi,
  • 1 rosie.

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 200gr.. Se condimenteaza carnea cu sare, piper, coriandru si chimen. Se spala vinetele, se indeparteaza codita, se taie in doua pe lung si se ung pe latura taiata cu 1 lingura cu ulei. Se aseaza - cu taietura in sus - pe o tava tapetata cu hartie pentru copt si se dau 15 minute la cuptor.

Se spala ardeiul, se curata de seminte si nervuri si se taie cubulete. Ceapa si usturoiul se toaca marunt, iar rosia, curatata de pielita, se taie bucatele. Se incing 2 linguri de ulei intr-o cratita si se prajesc, circa 5 minute, carnea, ardeiul, ceapa si usturoiul, dupa care se adauga rosia, sarea si piperul. Se umplu vinetele cu amestecul de carne si legume, se mai dau 10 minute la cuptor si se servesc fierbinti.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise