Vinul Craciunului

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 portocala
  • 10 cuiosoare
  • 10 boabe enibahar
  • 5 linguri miere
  • 1
  • 5l vin rosu

Mod de preparare

Portocala se inteapa cu cuisoarele,apoi se infasoara intr-o folie de aluminiu si se coace la cuptor,la foc potrivit,15-20 minute.Cand se raceste se taie cubulete.Cubuletele se pun intr-un castron si se adauga enibaharul sfaramat si mierea.

Deasupra se toarna vinul si se pune vasul pe foc,fara a-l lasa sa clocoteasca.Inainte sa fiarba se ia vasul de pe foc,se lasa 5 minute in repaus,apoi se toarna bautura in pahare calde.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise