Virfuri parisiene

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ~aluat~
  • - 30g zahar
  • - 60g unt/marg.rama maestro
  • - 80g faina
  • - 10g cacao
  • ~crema~
  • - 250g smintina pt. frisca
  • - 250g ciocolata(eu pun 100g de ciocolata mai mult, in acest fel se lucreaza mai bine crema)
  • - ciocolata pt. glazurare
  • ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  • Aici reteta de biscuiti de la a doua incercare:
  • ~aluat rondele~
  • - 225 g unt/marg.
  • - 100 g zahar pudra
  • - 1 pac.zahar vaniliat
  • - 3 galbenusuri
  • - 300/350g faina
  • - 1 virf de cutit de scirtisoara
  • - 40 g cacao
  • - 125 g nuci macinate

Mod de preparare

~aluat~

Toate ingredientele pt. aluat se amesteca si se malaxeaza bine impreuna.Aluatul obtinut se pune la rece ca. 30 min.

Apoi se intinde,cu o grosime de ca 3mm si se decupeaza rondele cu diametrul de 3-4 cm.Acestea se aseaza pe o tava captusita cu hirtie de copt si se coc la 170°C, ca 12-15 min.

~crema~

Se pune smintina de frisca intr-o oala pe foc,se adaoga ciocolata bucati se se amesteca incontinuu pina ce aceasta incepe sa fiarba si ciocolata sa topit.Se ia de pe foc si se pune sa se raceasca complet.Cel mai indicat este sa se lase la racit peste noapte.Dupa aceea se mixeaza cu mixerul,pt. a deveni putin spumoasa si tare..Aceasta crema se pune in sacul de ornat si se dreseaza pe rondele de cacao,dupa care se glaseaza cu ciocolata.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~preparare rondele~ a doua incercare:

Untul se freaca cu zaharul,zaharul vaniliat, adaoginu-se pe rind si galbenusurile si nuca macinata.

Faina se amesteca cu cacaoa, cu scortisoara si se mixeaza in masa de unt.

Trebuie sa iese un aluat potrivit de tare care se pune la frigider pentru 30 min.

Se scoate bucati care se intind cu o grosime de 3-4 mm si se taie rondele de marime dorita.

Se coc la 180°C pentru ca 10-12 min.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise