Volovan financiar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • pentru 10 portii
  • a) foietaj:
  • faina-600g
  • ou-1 ou
  • unt-500g
  • otet-5ml
  • sare-10g
  • b) volovan financiar 10 bucati
  • piept pui-1kg
  • ficat pasare-150g
  • ciuperci conserve-1/2-o cutie
  • sunca-100g
  • unt-200g
  • coniac-25ml
  • sos madera-500g
  • piper-2g
  • sare-10g

Mod de preparare

1. Se intinde aluatul in grosime de un centimetru. Se taie cu o forma rotunda 3 capace  Capacul pentru baza ramane intact, cel de la mijloc se taie cu o forma mai mica, lasand o margine de 2 cm de jur-imprejur; cel de la suprafata se taie cu o forma mai mica decat cel de la mijloc.

Se ung cu ou. Se suprapun. Se decoreaza suprafata si capacelus scos de la capacul din mijloc cu floricele din aluat. Se coc.

Se fierbe pieptul de pui, se raceste si se taie cubulete sau julien. Se adauga in sosul madera. Ciupercile spalate si taiate in lame se inabusa si se adauga in sos. Se determina gustul cu coniacul si condimentele. Se fierb 10 min. Se adauga sunca si ficatul de pasare fiert sau inabusit, taiate cubulete. Se umple golul de la volovan, se stropeste cu unt. Se aseaza capacelul. Se servesc fierbinti. Pofta mare!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise