Zacusca simpla

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • -6 kg de vinete
  • -3 kg gogosari
  • -1 kg ceapa
  • -1 kg bulion gros , fiert din 3 kg de rosii
  • -1 litru ulei de floarea soarelui
  • -sare dupa gust
  • -zahar dupa gust

Mod de preparare

Se coc vinetele pe plita, se curata, se lasa sa se stoarca si apoi se toaca.

Gogosarii se curata de seminte si se toaca prin masina de carne sau in mixer; se pun la fiert cu 1/2 litru de ulei.

Se fierb la foc mic pana se inmoaie.

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in 1/2 litru de ulei pana devine sticloasa.

Se adauga gogosarii si vinetele tocate si se fierb cca 15 minute.

Se adauga bulionul de rosii si se potriveste de sare; se adauga zahar dupa gust.

Se mai fierbe inca 20 de minute amestecand incontinuu .

Se pune zacuzca in borcane si se inchid cu un capac sau celofan.

Borcanele se aseaza intr-o tava cu apa si se dau la cuptor, la foc potrivit 20-25 de minute.

Se lasa in cuptor pana se raceste zacusca.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise