zambetul negresei

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 margarina rama maestro
  • 250 g zahar pudra 5 linguri faina 1 ou 200 g nuca taiata 100g stafide 50 g cacao piscoturi de sampanie esenta de rom pentru a stropi piscoturile 100g +o lingura de ulei pentru glazurat

Mod de preparare

Punem Rama la topit pe baie de abur, se adauga un ou intreg, se amesteca continu, trebuie vazut ca Rama sa nu fie foarte fierbinte alfel oul se transforma in omleta. Se adauga zaharul pudra, nuca taiata, stafidele, cacaoa si 5 linguri de faina. Se amesteca continuu lasand compozitia sa fiarba 10 min. Daca vi se pare prea tare puneti si putin lapte. Intr-o forma de chec punem o folie de aluminiu, in care punem jumatate din compozitia de mai sus, punem un rand e piscoturi, le stropim cu esenta de rom si punem restul de compozitie sau puteti face mai multe straturi.am topit 100g de ciocolata amaruie si am pus o linguta de ulei si am glazurat prajitura Se da la rece pana a doua zi sau pana vedeti ca s-a intarit. Eu am pus si fulgi de migdale peste.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise