Zebra

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pt 3 foi de bezea: eu am mai 3 galbusuri in congelator si am copt 4 foi
  • 18 albusuri
  • 21 linguri de zahar
  • 24 linguri de nuca macinata
  • 9 linguri de faina
  • pt crema:
  • 18 galbenusuri
  • 18 linguri zahar
  • 400 g unt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • krantz: 15 linguri zahar

Mod de preparare

se impart ingrediente pt fiecare foaie cate: 6 albusuri, 7 linguri zahar, 6 linguri nuca, 3 linguri faina

fiecare foaie in parte se face separat astfel: bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pana se topeste si se formeaza o spuma densa ce nu curge, adaugam nucile si faina si amestecam usor cu o lingura de lemn.

intindem compozitia pe dosul tavii unse bine cu ulei sau cu hartie de copt.

coaceam bezeaua la foc potrivit pana se usuca si devine aurie.

crema: galbenusurile se pun la fiert pe aburi cu zaharul.

se bate bine cu telul incontinuu pana se leaga o crema foarte groasa, punem zaharul vanilat si o lasam la racit....daca nu o fierbeti suficient crema va fi prea moale.

cand s-a racit o mixam cu untul.

pt krantz:

15 linguri de zahar le punem intr-o craticioara la caramelizat.

cand s-a topit zaharul il turnam intr-o cratita sau tava unsa bine cu ulei si-l lasam sa se raceasca....atentie nu lasati sa devina maroniu pt ca va avea un gust amar.

zaharul racit se baga intr-o punga sau un servet si se piseaza cu ciocanul .

pt asamblare:

ungem foile de bezea cu crema, ultimul strat e cel de crema si deasupra presaram krantzul.

se taie a doua zi.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise