Zebra

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pt 3 foi de bezea: eu am mai 3 galbusuri in congelator si am copt 4 foi
  • 18 albusuri
  • 21 linguri de zahar
  • 24 linguri de nuca macinata
  • 9 linguri de faina
  • pt crema:
  • 18 galbenusuri
  • 18 linguri zahar
  • 400 g unt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • krantz: 15 linguri zahar

Mod de preparare

se impart ingrediente pt fiecare foaie cate: 6 albusuri, 7 linguri zahar, 6 linguri nuca, 3 linguri faina

fiecare foaie in parte se face separat astfel: bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pana se topeste si se formeaza o spuma densa ce nu curge, adaugam nucile si faina si amestecam usor cu o lingura de lemn.

intindem compozitia pe dosul tavii unse bine cu ulei sau cu hartie de copt.

coaceam bezeaua la foc potrivit pana se usuca si devine aurie.

crema: galbenusurile se pun la fiert pe aburi cu zaharul.

se bate bine cu telul incontinuu pana se leaga o crema foarte groasa, punem zaharul vanilat si o lasam la racit....daca nu o fierbeti suficient crema va fi prea moale.

cand s-a racit o mixam cu untul.

pt krantz:

15 linguri de zahar le punem intr-o craticioara la caramelizat.

cand s-a topit zaharul il turnam intr-o cratita sau tava unsa bine cu ulei si-l lasam sa se raceasca....atentie nu lasati sa devina maroniu pt ca va avea un gust amar.

zaharul racit se baga intr-o punga sau un servet si se piseaza cu ciocanul .

pt asamblare:

ungem foile de bezea cu crema, ultimul strat e cel de crema si deasupra presaram krantzul.

se taie a doua zi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise