Aceasta prajitura , se numeste zi si noapte , pentru ca este atat de buna , ca chiar se mananca zi si noapte , dar si pentru felul in care arata .
Se freaca ouale cu zaharul si sarea pana ce arata ca o crema pufoasa , treptat se adauga untul la temperatura camerei , apoi laptele batut , aromele , amoniacul stins cu o picatura otet/zeama de lamiae , treptat se adauga faina , dupa ce s-a amestecat bine aluatul si e bun de intins , se imparte in doua , partea alba se intinde in tava tapetata cu hartie , peste care se pune gemul(poate fi si alt gem , nu neaparat de caise) pe care la-i pregatit dupa preferinta cu nuca ,ori cu dulceata din coaja de portocala . Partea ramasa se framanta cu cele doua linguri de cacao , pana ce aceasta se incorporeaza bine , se intinde la dimensiunea tavi si se aseaza deasupra peste gem. Se da la cuptorul preincalzit , la foc mic 40-45 minute . Imediat ce e gata coapta , se unge cu miere si se presara cu nuca de cocos, daca nu va place nuca de cocos, cand este fierbinte , radeti ciocolata alba si o sa fie tot buna si placuta .
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise