zi si noapte

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 gr.margarina
  • 300 gr.zahar
  • 300 gr.faina
  • 300 gr.gem/dulceata
  • 5 oua
  • 1 lingurita bucarbonat de amoniu
  • 1 praf de copt
  • alune/nuci
  • ciocolata
  • mirodenii

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu margarina pana devin omogene.Se separa ouale : galbenusurile se amesteca cu bicarbonatul de amoniu,praful de copt si mirodenii dupa care se amesteca cu margarina si zaharul iar la urma se adauga faina.Se coace la foc potrivit intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu.Se scoate din cuptor,se lasa la racit putin si se unge cu gem/dulceata peste care se aplica albusul batut spuma,alune,nuci

si se rade ciocolata dupa care se mai lasa putin in cuptor pentru a se usca albusul.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise