autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Negrese

Autor: Cristina Dinu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 aprilie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare


Aluat:






Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se freaca cu zaharul pana se topeste. Galbenusurile se bat cu uleiul,laptele, moniacul stins.(se pot adauga si arome). Apoi se amesteca tot si se pune faina. dupa acetea se pune la cuptor 30min.


Crema:






Se amesteca cele trei ingrediente la foc. Aceasta glazura se toarna peste prajitura coapta si taiata partatele.


  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Laura.com (Bucatar) , 22 martie 2012

    abia am terminat'o de facut... a iesit delicioasa..nu ma asteptam.. si e si usor de facut :*

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

    Am pregatit aceasta prajitura ,e foarte buna .

  • Fara foto

    beiu liliana , 23 ianuarie 2010

    aceasta negresa este delicioasa, am incercat-o.

    • Fara foto

      beiu liliana , 23 ianuarie 2010

      imi plac negresele acestea. arata delicios

    • Fara foto

      Pavel Raducu , 17 martie 2009

      Sunt foarte bune, il felicit pe bucatar.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

430 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 3 oua
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • 1 lingurita de amoniac
  • 1 si 1/2 cani cu faina
  • Crema:
  • 3 sferturi cana de zahar
  • 3 linguri de cacao
  • 1/2 cana apa

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Laura.com (Bucatar)

abia am terminat'o de facut... a iesit delicioasa..nu ma asteptam.. si e si usor de facut :*

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
''Piersici'' umplute

''Piersici'' umplute

Vazand ca se aproprie sarbatorile, mi-am amintit de traditionalele prajituri facute de mama, piersici umplute, si am indraznit sa incerc

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prăjitură cu mere

Prăjitură cu mere

Frământați toate ingredientele împreună până când obțineți un aluat ca și cel pentru biscuiți. Împărțiți-l

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri