autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Negrese

Autor: Cristina Dinu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Cristina Dinu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 aprilie 2005

Ingrediente
Aluat:, 3 oua, 1 cana zahar, 1/2 cana ulei, 1/2 cana lapte, 1 lingurita de amoniac, 1 si 1/2 cani cu faina, , Crema:, 3 sferturi cana de zahar, 3 linguri de cacao, 1/2 cana apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h

431 voturi

Mod de preparare


Aluat:






Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se freaca cu zaharul pana se topeste. Galbenusurile se bat cu uleiul,laptele, moniacul stins.(se pot adauga si arome). Apoi se amesteca tot si se pune faina. dupa acetea se pune la cuptor 30min.


Crema:






Se amesteca cele trei ingrediente la foc. Aceasta glazura se toarna peste prajitura coapta si taiata partatele.


Aluat:






Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se freaca cu zaharul pana se topeste. Galben

Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Negrese de post

Intr-un castron se toarna gemul, apa, uleiul, zaharul, cacao, bicarbonatul stins in zeama de lamaie

82 voturi    6 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Negrese cu nucă

Cred că toată lumea a auzit de vestitele negrese. Mie mi-a făcut cu ochiul o rețetă de negrese

18 voturi    6 comentarii
1h 25 min
Dulciuri diverse

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Laura.com (Bucatar) , 22 martie 2012

    abia am terminat'o de facut... a iesit delicioasa..nu ma asteptam.. si e si usor de facut :*

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

    Am pregatit aceasta prajitura ,e foarte buna .

  • Fara foto

    beiu liliana , 23 ianuarie 2010

    aceasta negresa este delicioasa, am incercat-o.

    • Fara foto

      beiu liliana , 23 ianuarie 2010

      imi plac negresele acestea. arata delicios

    • Fara foto

      Pavel Raducu , 17 martie 2009

      Sunt foarte bune, il felicit pe bucatar.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

431 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 3 oua
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • 1 lingurita de amoniac
  • 1 si 1/2 cani cu faina
  • Crema:
  • 3 sferturi cana de zahar
  • 3 linguri de cacao
  • 1/2 cana apa

Raporteaza reteta

Laura.com (Bucatar)

abia am terminat'o de facut... a iesit delicioasa..nu ma asteptam.. si e si usor de facut :*

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Profiterol

Profiterol

Aluat choux  Puneți apa împreună cu sarea și uleiul la fiert; când au început să fiarbă,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje