autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Negrese

Autor: Cristina Dinu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 aprilie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare


Aluat:






Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se freaca cu zaharul pana se topeste. Galbenusurile se bat cu uleiul,laptele, moniacul stins.(se pot adauga si arome). Apoi se amesteca tot si se pune faina. dupa acetea se pune la cuptor 30min.


Crema:






Se amesteca cele trei ingrediente la foc. Aceasta glazura se toarna peste prajitura coapta si taiata partatele.


  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Laura.com (Bucatar) , 22 martie 2012

    abia am terminat'o de facut... a iesit delicioasa..nu ma asteptam.. si e si usor de facut :*

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

    Am pregatit aceasta prajitura ,e foarte buna .

  • Fara foto

    beiu liliana , 23 ianuarie 2010

    aceasta negresa este delicioasa, am incercat-o.

    • Fara foto

      beiu liliana , 23 ianuarie 2010

      imi plac negresele acestea. arata delicios

    • Fara foto

      Pavel Raducu , 17 martie 2009

      Sunt foarte bune, il felicit pe bucatar.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

430 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 3 oua
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • 1 lingurita de amoniac
  • 1 si 1/2 cani cu faina
  • Crema:
  • 3 sferturi cana de zahar
  • 3 linguri de cacao
  • 1/2 cana apa

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Laura.com (Bucatar)

abia am terminat'o de facut... a iesit delicioasa..nu ma asteptam.. si e si usor de facut :*

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Blatul: Mixam albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc. Adaugam uleiul, laptele si praful de copt. La final incorporam faina,

0 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu crema de ciocolata alba

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma

137 voturi    35 comentarii
1h 30 min
Prajituri