autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Pasca cu ciocolata

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se freaca ouale cu zaharul pina cind amestecul devine precum o crema. Peste crema obtinuta se pune faina, apoi se adauga laptele cald si cacao.


Se amesteca totul pe foc mic pina cind compozitia se ingroasa.


Se adauga rom si vanilie, apoi se pune ciocolata topita intr-un vas cu aburi. Cind crema este suficient de groasa, se lasa sa se raceasca 10 minute si se adauga untul, amestecind incet.


Se imparte compozitia in jumatate.


Se ung tavile cu unt. In fiecare tava se inconjoara cu o coroana de aluat, se toarna jumatate din umplutura, se se unge aluatul cu galbenus si se da pasca la copt in cuptorul fierbinte.


Se lasa focul mic 15 minute, apoi, la foc potrivit, inca o jumatate de ora. Cind aluatul a devenit rumen si stralucitor, pasca este gata.


  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

45 voturi

Ingrediente

  • 500 gr. aluat de cozonac
  • 4 oua
  • 1 pahar cu lapte dulce
  • 4 linguri cu unt
  • 2 linguri de cacao
  • 150 gr. zahar
  • 100 gr. ciocolata

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Banana in caramel

Uleiul Arpis se pune la incins in wok. Separat, intr-un bol, se amesteca faina cu apa si se adauga

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Biscuiti cu cocos

Batem spuma tare albusurile. Adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare si

22 voturi    13 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu mere si branza de vaci

Tarta cu mere si branza de vaci

Pentru aceasta tarta m-am inspirat dintr-o reteta a Mihaelei Simandan. Mod de preparare aluat Batem ouale cu zaharul,adaugam untul,apoi

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Melci cu branza dulce

Melci cu branza dulce

Aluatul: Toate ingredientele trebuie scoase dim timp sa fie la temperatura camerei. Laptele il punem pe foc pana devine caldut, iar

0 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Dulciuri diverse