autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Pasca cu ciocolata

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
500 gr. aluat de cozonac, 4 oua, 1 pahar cu lapte dulce, 4 linguri cu unt, 2 linguri de cacao, 150 gr. zahar, 100 gr. ciocolata

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

45 voturi

Mod de preparare

Se freaca ouale cu zaharul pina cind amestecul devine precum o crema. Peste crema obtinuta se pune faina, apoi se adauga laptele cald si cacao.


Se amesteca totul pe foc mic pina cind compozitia se ingroasa.


Se adauga rom si vanilie, apoi se pune ciocolata topita intr-un vas cu aburi. Cind crema este suficient de groasa, se lasa sa se raceasca 10 minute si se adauga untul, amestecind incet.


Se imparte compozitia in jumatate.


Se ung tavile cu unt. In fiecare tava se inconjoara cu o coroana de aluat, se toarna jumatate din umplutura, se se unge aluatul cu galbenus si se da pasca la copt in cuptorul fierbinte.


Se lasa focul mic 15 minute, apoi, la foc potrivit, inca o jumatate de ora. Cind aluatul a devenit rumen si stralucitor, pasca este gata.

Se freaca ouale cu zaharul pina cind amestecul devine precum o crema. Peste crema obtinuta se pune faina, apoi se adauga
-->
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Pască cu ciocolata

Mai intai de toate facem maiaua, amestecind toate ingredientele si lăsăm vasul la loc cald pina

6 voturi    5 comentarii
3h
Dulciuri diverse

PASCA CU CIOCOLATA

Se inmoaie drojdia cu putin lapte caldut si putin zahar. Se oparesc 3-4 linguri de faina cu putin

14 voturi    3 comentarii
2h
Dulciuri diverse

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

45 voturi

Ingrediente

  • 500 gr. aluat de cozonac
  • 4 oua
  • 1 pahar cu lapte dulce
  • 4 linguri cu unt
  • 2 linguri de cacao
  • 150 gr. zahar
  • 100 gr. ciocolata

Raporteaza reteta

Baclava turceasca cu nuca, reteta video

Pasii de preparare: 1.      Pune intr-o oala: 500 ml apa cu 650g zahar

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Placinta cu branza proaspata de vaci

Se dizolva drojdia in putina apa calduta si se amesteca cu cateva linguri faina.Se lasa la dospit

31 voturi    9 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

Prajitura Arlechin

Amestecam faina cu praful de copt si sare. Punem untul taiat bucatele peste aceasta. Adaugam zaharul,

12 voturi    2 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Placinta taraneasca cu dovleac

Placinta taraneasca cu dovleac

Faina o amestecam intr-un bol cu praful de copt. Zaharul il dizolvam in lapte si turnam peste faina. Punem untura, oul batut usor cu

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu ciocolata pentru un mic dejun delicios

Clatite cu ciocolata pentru un mic dejun delicios

Topim untul. Intr-un bol, amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat, plicul de cappuccino si praful de sare). Mixam cele

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse