autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Pasca cu ciocolata

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
500 gr. aluat de cozonac, 4 oua, 1 pahar cu lapte dulce, 4 linguri cu unt, 2 linguri de cacao, 150 gr. zahar, 100 gr. ciocolata

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

45 voturi

Mod de preparare

Se freaca ouale cu zaharul pina cind amestecul devine precum o crema. Peste crema obtinuta se pune faina, apoi se adauga laptele cald si cacao.


Se amesteca totul pe foc mic pina cind compozitia se ingroasa.


Se adauga rom si vanilie, apoi se pune ciocolata topita intr-un vas cu aburi. Cind crema este suficient de groasa, se lasa sa se raceasca 10 minute si se adauga untul, amestecind incet.


Se imparte compozitia in jumatate.


Se ung tavile cu unt. In fiecare tava se inconjoara cu o coroana de aluat, se toarna jumatate din umplutura, se se unge aluatul cu galbenus si se da pasca la copt in cuptorul fierbinte.


Se lasa focul mic 15 minute, apoi, la foc potrivit, inca o jumatate de ora. Cind aluatul a devenit rumen si stralucitor, pasca este gata.

Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

PASCA CU CIOCOLATA

Se inmoaie drojdia cu putin lapte caldut si putin zahar. Se oparesc 3-4 linguri de faina cu putin

14 voturi    3 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Pasca cu ciocolata

Mod de preparare aluat: 1.Intr-un bol amestecati faina cernuta cu cacaua, drojdia si sarea. 2.Puneti

6 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

45 voturi

Ingrediente

  • 500 gr. aluat de cozonac
  • 4 oua
  • 1 pahar cu lapte dulce
  • 4 linguri cu unt
  • 2 linguri de cacao
  • 150 gr. zahar
  • 100 gr. ciocolata

Raporteaza reteta

Placinta cu branza proaspata de vaci

Se dizolva drojdia in putina apa calduta si se amesteca cu cateva linguri faina.Se lasa la dospit

29 voturi    9 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

Prajitura Arlechin

Amestecam faina cu praful de copt si sare. Punem untul taiat bucatele peste aceasta. Adaugam zaharul,

12 voturi    2 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Banana in caramel

Uleiul Arpis se pune la incins in wok. Separat, intr-un bol, se amesteca faina cu apa si se adauga

0 voturi    1 comentariu
20 min
Dulciuri diverse


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri de ovaz

Fursecuri de ovaz

Sunt adepta unui desert sanatos, light, care sa nu atenteze la silueta mea. Aceste fursecuri sunt foarte simplu de preparat, si sunt

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Budinca vegana de chia

Budinca vegana de chia

Semintele de chia se amesteca cu laptele vegetal si se lasa sa se umfle macar 20 de minute, daca nu peste noapte (in frigider), amestecand

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse